Sufjan Stevens, Bryce Dessner & Nico Muhly

feat. New Trombone Collective and Navarra String Quartet

Popmuziek | Het Muziektheater Amsterdam | zo 08 april 2012 | 20.30 uur
Normaal tarief: € 39,00
april 08

Met een uitverkochte zaal op 7 april in Eindhoven presenteren Muziekgebouw Eindhoven en Paradiso daags erna een extra concert van deze bijzondere productie van Sufjan Stevens, Bryce Dessner & Nico Muhly in Muziektheater Amsterdam. 

Programma
Nico Muhly Diacritical Marks
Bryce Dessner
 Quintets
Muhly/Stevens/Dessner
Planetarium - Liedcyclus voor stem strijkkwartet en trombones (wereldpremiere

Een zeldzame samenwerking door de drie misschien wel meest bepalende creatieve geesten uit de New Yorkse indie scene van dit moment. In het afgelopen jaar maakte Sufjan Stevens met twee nieuwe albums wederom zijn status waar als onnavolgbaar singer-songwriter genie; zorgde Bryce Dessner met The National voor uitverkochte zalen tijdens Cross-linx en tekende Nico Muhly o.a. voor de soundtrack voor de Oscarwinnende film The Reader en de arrangementen op Jonsi's laatste album.

De drie componisten schrijven in opdracht een gezamenlijk een liedcyclus voor zeven trombones en strijkkwartet. Voor de pauze klinken strijkkwartetten van de hand van de 3 componisten. Zonder twijfel op voorhand het meest veelbelovende en grensverleggende concert van het seizoen.

Dit concert markeert een nieuwe, meerjarige samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven en Paradiso. De zalen tekenen binnenkort een samenwerkingsconvenant. Hoofddoel van de samenwerking is om open minded artiesten en publiek bij elkaar te brengen door het ontwikkelen van unieke artistieke projecten en opdrachten, op het grensvlak van indie-classical en avant-garde popmuziek. Dit concert is een productie van Muziekgebouw Eindhoven in samenwerking met Barbican Centre (London) en Sydney Opera House.

De kaartverkoop begint op  zaterdag 3 maart om 10 uur via Muziekgebouw Eindhoven, Ticketservice en Het Muziektheater Amsterdam.


Plaatsen voor dit concert zijn ongeplaceerd

|

feat. New Trombone Collective and Navarra String Quartet

Ga je mee

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Sufjan Stevens, Bryce Dessner & Nico Muhly'. Als u het onderstaande formulier invult krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden

Wachtlijst

Zet in agenda

Zet deze voorstelling in uw persoonlijke agenda.