Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Adriaan Geuze - Muziekgebouw Eindhoven
Adriaan Geuze - Muziekgebouw Eindhoven
vr 03 mrt 2017

Adriaan Geuze

Asko|Schonberg, Huang Ruo dirigent
20:15 uur   |  Kleine zaal   |  Kamermuziek   |   € 22,50€ 20,00€ 17,50

Adams - The Light Within
Cage - In a Landscape
Ruo - nieuw werk (wereldpremière)
Ruo - The Lost Garden: Concerto nr 2


Ruimte en muziek
Woonruimte, leefomgeving, muzikale ruimte, ruimtelijke muziek, het heeft allemaal verband met elkaar. Landschapsarchitect Adriaan Geuze, onder andere bekend door de inrichting van het Schouwburgplein in Rotterdam, en de Amerikaans Chinese componist en dirigent Huang Ruo, bekend om zijn dimensionalisme in de muziek voeren de toeschouwer mee naar ongekende ruimten. Zij buigen zich met Asko | Schönberg over de leefruimte en de muzikale dimensies. Geuze spreekt en geeft beeldende voorbeelden, Ruo dirigeert werken van John Cage, John Adams en eigen werk waaronder een wereldpremière. Het werk van Ruo is even indrukwekkend als het beste werk van de een generatie oudere Chinese componist Tan Dun. Ruo combineert op fascinerende wijze herinneringen aan de Chinese volksmuziek met invloeden uit de jazz, rock en klassieke muziek. Het levert een fantasierijke reis op die via memory lane opeens in volslagen onbekende regionen terecht kan komen, soms onthutst maar steeds verrast. Een desoriënterende verkenning.

Concert uit de serie Scherpdenkers

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte