Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Esther Kuiper & Florent Mourier - Muziekgebouw Eindhoven
wo 12 apr 2017

Duo MOKSHA: Esther Kuiper en Florent Mourier

20:15 uur   |  Kleine zaal   |  Kamermuziek   |   € 10,00

Liszt - Sonetti del Petrarca
Debussy - Chansons de Bilitis
De Raaff - Emily Dickinson Songs
en nader bekend te maken liederen

‘Enorm pakkend, zowel in technisch, artistiek als persoonlijk opzicht.’ Aldus zangeres Marion van den Akker over een concert van deze twee jonge musici die door het leven gaan als Duo MOKSHA. En inderdaad: het duo wil vooruitkijken, nieuwsgierig zijn en kiest dus voor oorspronkelijkheid. Het is dan ook niet voor niets dat Duo MOKSHA staat voor 'bevrijding' in het Sanskriet. Bijzonder, dat Kuiper aanvankelijk jazzzangeres was – het verleent haar klassieke interpretaties als mezzosopraan een extra touch.
Pianist Florent Mourier won in 2013 de derde prijs tijdens de International Piano Competition in Rome. Hun programma groepeert zich rond twee invloedrijke vrouwen uit de Romantiek. De gevierde Spaans-Franse operazangeres Pauline Viardot inspireerde kunstenaars als Franz Liszt, van wie nu de schitterende Petrarca sonnetten klinken. Emily Dickinson was met haar 1800 gedichten één van Amerika’s grootste dichters; de Nederlander Robin de Raaff zette enkele ervan fraai op muziek.

Concert uit de serie Dutch Classical Talent

www.duomoksha.com

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte