Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Gidon Kremer - Muziekgebouw Eindhoven
di 25 apr 2017

Gidon Kremer & Kremerata Baltica

20:15 uur   |  DLL grote zaal   |  Kamermuziek   |   € 37,00€ 33,00€ 28,00€ 23,00

Gidon Kremer viool
Clara-Jumi Kang viool
Lucas Debargue piano
Andrei Pushkarev vibrafoon 
Kremerata Baltica 

Mozart - Pianoconcert KV246 'Lützow'
Schubert / Kissine - Fantasie voor viool & orkest
Schnittke - Concerto grosso nr 1
Pelecis - Last Song
Piazzolla - Celis, Le Grand Tango

De legendarische violist Gidon Kremer wordt zeventig jaar! Kremer, één van de grootste violisten van deze tijd, viert dat met een uitgebreide tournee waarbij hij Eindhoven uiteraard niet overslaat. Immers, hier was hij met groot succes artist en residence en speelde hij o.a. tijdens het Storioni Festival. De intrigerende Letse violist pakt uit. Zelf soleert hij in Schubert, Schnittke en Piazzolla. Maar daarnaast spelen er o.a. twee winnaars van het befaamde Tsjaikovski Concours in Moskou. Samen met ‘zijn’ Kremerata Baltica wordt het een concert op het scherpst van de snede met vertolkingen die het diepst van de ziel weten te raken. ‘Ik voel heel sterk dat muziek niet in een museum thuishoort’, zei Kremer al eens. Met de muziek op dit programma heeft hij een bijzonder sterke band. Lovend was de pers over zijn interpretaties van Schuberts vioolmuziek, voor Astor Piazzolla brak hij in de klassieke zalen al vroeg een lans en van het Concerto grosso van Alfred Schnittke verzorgde hij in 1977 de wereldpremière. Kremer zette het spannende stuk (‘een mix van barok en modern’) al drie keer op cd.

 

Concert uit de serie Meesters van de kamermuziek

Voorafgaand aan dit concert kunt u een inleiding bijwonen van ca. 25 minuten, aanvang 19:30. De inleiding wordt gegeven door Bart de Graaf en vindt plaats in de Kleine Zaal. Deze inleiding wordt u aangeboden door de Vereniging Vrienden Muziekgebouw Eindhoven

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte