Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Hannes Minnaar - Muziekgebouw Eindhoven
za 27 mei 2017

Heath Quartet & Hannes Minnaar

20:15 uur   |  Kleine zaal   |  Kamermuziek   |   € 32,00€ 29,00€ 26,00

Mozart - Strijkkwartet KV428
Ravel - Le Tombeau de Couperin
Fauré - Pianokwintet nr 2

Het Britse Heath Quartet is geen onbekende in Eindhoven! In 2008 won het hier met glans het Tromp Concours – de start van een internationale carrière met nog meer prijzen zoals de prestigieuze Borletti-Buitoni Special Ensemble Scholarship en de Ensemblepreis van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.
Hannes Minnaar is de rising star binnen de Nederlandse pianogelederen; over zijn cd met Beethovenconcerten schreef vakblad Gramophone lovend: ‘een fantastisch gevoel van energie… zeer innemend.’ De musici storten zich op een laat werk van de Fransman Gabriel Fauré. Een unieke kans dit stuk, dat niet zo vaak op de lessenaars staat, te horen. Bij de première in 1921 gooide de toen 76-jarige meester er hoge ogen mee. ‘Na het laatste akkoord sprong het publiek op, en juichte… Fauré kwam op, knikte met zijn hoofd… Hij zag er frêle, tenger en onvast uit in zijn zware winterjas.’

Concert uit de serie De Grote Strijkkwartetten

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte