Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
wo 28 feb 2018

I Muvrini

Luminelli
20:15 uur   |  DLL grote zaal   |  Folk   |   € 35,00

I Muvrini is sinds dertig jaar het boegbeeld van de Corsicaanse muziek. Maar ook ver buiten de kusten van het Franse eiland, zijn ze bekend en geliefd om hun bijzondere mix van polyfone, traditionele en populaire muziek. In 2000 braken ze door bij het grote publiek met de single ‘Terre d’Oru’ (Fields of Gold) in samenwerking met Sting.

Eind jaren ’70 richtten broers Jean-François en Alain Bernardini I Muvrini op en vernoemden de groep naar een wild schaap uit de bergen van Corsica. Hun talent erfden ze van vader Ghjuliu Bernadini, een bekende Corsicaanse dichter en zanger. De muziek van I Muvrini is gekleurd door levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is een constant aanwezige ondertoon.

Filmmaker Tony Gatlif (Vengo en Gadjo Dilo) maakte in 1996 een documentaire over I Muvrini genaamd Terra Corsa. Hierin laat hij de Corsicaanse polyfone zang en tradities zien en wakkert hij de discussie aan over het met uitsterven bedreigde Corsicaans. Dankzij I Muvrini is die taal aan een opleving begonnen. I Muvrini presenteert deze zomer hun nieuwe album 'Luminelli' waarvan zij werk zullen spelen in Eindhoven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte