Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Leif Ove Andsnes - Muziekgebouw Eindhoven
Leif Ove Andsnes - Muziekgebouw Eindhoven
di 04 apr 2017

Leif Ove Andsnes & Marc-Andre Hamelin

20:15 uur   |  DLL grote zaal   |  Pianorecital   |   € 37,00€ 33,00€ 28,00€ 23,00

Mozart/Badura-Skoda - Larghetto & Allegro
Stravinsky - Concert voor 2 piano’s
Debussy - En blanc et noir
Stravinsky - Le Sacre du Printemps

‘Ik denk dat ik in het geheim van het lenteritme ben binnengedrongen en dat de musici dat zullen voelen’, aldus Stravinsky, toen hij in 1913 Le Sacre du Printemps componeerde. Het belangrijkste muziekstuk van de 20e eeuw, een oerstuk. Op twee vleugels verliest het niets aan kracht, zeker niet als ze worden bespeeld door pianovirtuozen. Het gebeurt bepaald niet vaak dat twee toppianisten samen het podium delen, u bent getuige van iets unieks.

‘De meest volmaakte pianist van de nieuwe generatie,’ schreef de New York Times over de Noorse Leif Ove Andsnes.
‘Gewoonweg formidabel,’ aldus The Boston Globe over Marc-André Hamelin.

Op het programma staat verder een topstuk uit de literatuur voor twee piano’s, het impressionistische En blanc et noir van Debussy – sober vernoemd naar het zwart-wit van de pianotoetsen maar wát een kleurrijke muziek.

Concert uit de serie Grote meesters op de piano

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte