Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
zo 30 okt 2016

Thomas Oliemans & Paolo Giacometti

12:30 uur   |  Kleine zaal   |  Kamermuziek   |   € 19,50€ 17,50€ 15,50€ 8,00

Schumann - Dichterliebe
Schumann - Sechs Gesänge und Requiem opus 90

Florestan en Eusebius
Bariton Thomas Oliemans maakt de laatste jaren internationaal furore in de operahuizen. Tegelijkertijd ligt zijn liefde ook bij het lied en het chanson. Vooral de strijd die vaak gevoerd wordt in de liederen Robert Schumann fascineerde hem zo dat hij samen met pianist Paolo Giacometti een prachtige cd met Schumann-liederen opnam. Oliemans verwijst daarbij expliciet naar Eusebius en Florestan, de twee alter ego’s van Schumann die de rust en het onstuimige, het goede en het kwade representeren. Ook in het prachtige Dichterliebe, het verhaal van een man die een vrouw ontmoet die iemand anders trouwt… Uiteindelijk komen Florestan en Eusebius samen en overwint de muziek als immer troostende factor. Oliemans en Giacometti spelen even weergaloos als ontroerend mooi met deze uitersten. Live doen ze er nog een schepje boven op. Dus mis uw kans niet om het duo de liederen van Schumann tot leven te horen brengen. 

Concert uit de serie Zalig op zondag

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte