Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Totó la Momposina y Sus Tambores - Muziekgebouw Eindhoven
za 03 jun 2017

Totó la Momposina y Sus Tambores

20:15 uur   |  Kleine zaal   |  Wereldmuziek   |   € 25,00

De Colombiaanse zangeres Totó La Momposina is afkomstig uit een familie die al vijf generaties lang muzikanten en dansers voortbrengt. Als jonge vrouw reisde ze van dorp tot dorp om verschillende muziek- en dansstijlen te leren kennen. Ze bestudeerde de kunst van de cantadoras, de vrouwen die op het platteland werken en daarbij ritmische liederen zingen.

Als zangeres, danseres en docente bezit Totó een onuitputtelijke en aanstekelijke energie. Haar muziek is een unieke mix van cumbia, salsa, bolero, Colombiaans-Afrikaanse, Indiase en Spaanse invloeden. Volgens Totó als volgt uitgelegd: de Indianen brachten Colombia de poëzie, de Spanjaarden de gitaar, de Afrikanen de trommels en de accordeon kwam met de Duitsers mee.
Het gevolg? Dansen. Veel dansen. Liefst op blote voeten.

Line-up: Totó la Momposina - lead zang; Marco Vinicio Oyaga Basanta - tambor hembra, zang; Rafael Castro Vegara - bombos, zang; Wilmer Guzman Arevalo - percussie, llamador, gitaar, zang; Jorge Luis Aguilar - gaita macho, maracas, llamador, zang; Edwin Hernandez Ardila - gaita hembra, gitaar, sopraan saxofoon, zang; Euridice Oyaga de Hollis – zang en dans

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte