Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
vr 24 mrt 2017

Youssou N'Dour & Le Super Étoile de Dakar

20:15 uur   |  DLL grote zaal   |  Wereldmuziek   |   € 35,00

Met trots ontvangen wij misschien wel de grootste Afrikaanse muzikant aller tijden, want zo kun je Youssou N'Dour wel noemen. De meester van de Senegalese mbalax vlamt al drie decennia op zowel plaat als bühne. Zijn geluid verrijkt hij met Cubaanse muziek, jazz, hiphop en soul wat een dansbaar en modern geheel oplevert. Hij werkt samen met onder andere Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Paul Simon, Sting en zangeres Neneh Cherry met wie hij in 1994 zijn grootste hit ‘7 Seconds’ scoort.

Youssou N’Dour is meer dan alleen muzikant; hij is sociaal en politiek geëngageerd. Hij zet zich niet alleen in voor thuisland Senegal, maar Afrika als geheel. In de jaren tachtig strijdt hij voor de vrijlating van Nelson Mandela en in 2012 wordt hij minister van Cultuur en Toerisme in zijn thuisland. Op ‘Afrika Rekk’ (2016), zijn 34ste album, keert Youssou N’Dour terug naar de basis van de mbalax, zonder de moderne invloeden te vergeten.

Kaartverkoop start op vrijdag 23 december om 10.00 uur. Let op: koop alleen bij onze officiële verkoopkanalen: kassa en website Muziekgebouw Eindhoven en Ticketmaster. Meer informatie op weetwaarjekoopt.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte