Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Zehetmair Quartett - Muziekgebouw Eindhoven
za 11 mrt 2017

Zehetmair Quartett

20:15 uur   |  Kleine zaal   |  Kamermuziek   |   € 32,00€ 29,00€ 26,00

Haydn - Kwartet opus 3 nr 5 ‘Serenade’
Hindemith - Kwartet nr 5
Haydn - Kwartet opus 76 nr 3 ‘Keizer’

De Duitse stad Hanau aarzelde in 2014 geen moment: niets anders dan het Zehetmair Quartett moest de Paul Hindemith Preis van de geboortestad van deze componist krijgen. Hun opname van Hindemiths vierde kwartet had de Diapason d’Or van dat jaar gewonnen. De nieuwe standaard, oordeelden de critici. Hindemith wordt geflankeerd door de ‘vader van het strijkkwartet’: Haydn verwerkte in het beroemde Keizerskwartet de ook door hem gecomponeerde Keizershymne, wat later het Duitse volkslied werd. De serenade uit zijn zeer vroege kwartet opus 3 nr 5 werd een echte schlager, een heerlijk lieve meezinger begeleid door elegant pizzicato.
Afgelopen seizoen maakte het Oostenrijkse Zehetmair Quartet zijn naam weer eens helemaal waar tijdens uitgebreide tournees naar onder anderen het Edinburgh International Festival, het Haydn String Festival in Hongarije, de Wiener Musikverein en het Concertgebouw in Amsterdam.

Concert uit de serie De Grote Strijkkwartetten

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte