Fri 22 Feb ’19 20:15 uur

Nederlands Studenten Orkest

Arjan Tien, dirigent
Maria Milstein, viool

Hawar Tawfiq - Nieuw werk (In opdracht van het Nederlands Studenten Orkest)
Sergej Prokofjev - Eerste Vioolconcert in D, op. 19 (Soliste: Maria Milstein)
Dmitri Sjostakovitsj - Zevende symfonie in C, op. 60 'Leningrad'

Fri 22 Feb ’19
20:15 uur
  • Fri 22 Feb ’19
    20:15 uur
    main hall
  • Price does not include € 2 service costs per ticket

Het Nederlands StudentenOrkest brengt Sjostakovitsj' Zevende Symfonie, 'Leningrad', misschien wel de belangrijkste symfonie van de twintigste eeuw. Violiste Maria Milstein soleert in een ander Russisch meesterwerk: Prokofjevs Eerste vioolconcert.

Violiste van wereldformaat Maria Milstein speelt het lyrische en dromerige Eerste vioolconcert van Prokofjev. De Russisch-Nederlandse Maria Milstein won al twee Edisons en soleert wereldwijd bij gerenommeerde orkesten. Laat u meevoeren door haar virtuoze vioolspel en de sprookjesachtige en geheimzinnige sfeer van dit vioolconcert.
 

Sjostakovitsj’ Zevende symfonie
Zijn Zevende symfonie, ‘Leningrad’, noemde Sjostakovitsj zelf een ‘Requiem voor de slachtoffers van het Stalin-regime’. Sjostakovitsj symboliseert in het werk de Duitse inval in de Sovjet-Unie, de terreur van Stalin en het moedige verzet van de inwoners van het door de Duitsers belegerde Leningrad. Deze symfonie, misschien wel de belangrijkste van de twintigste eeuw, wordt uitgevoerd door de 67ste editie van het Nederlands Studenten Orkest, bestaande uit ongeveer honderd ambitieuze studenten uit heel Nederland.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie