Tue 12 Nov ’19 20:15 uur

Sheila E.

percussie-powerwoman bekend van o.a. Prince
Tue 12 Nov ’19
20:15 uur
  • Tue 12 Nov ’19
    20:15 uur
    main hall
  • Price does not include € 2 service costs per ticket

Percussion, drumming and singing -- Sheila E. does it with playful ease. Sheila E. was enormously popular before the age of 20, performing with George Duke, Herbie Hancock, Billy Cobham, Con and Marvin Gaye. In the following years, Sheila E. was the drummer for Ringo Starr's All Starr's All Star Band and musical director for the likes of Jennifer Lopez and, of course, Prince.

Bekijk het Facebook event

Haar live optredens worden gekenmerkt door indrukwekkende drumsolo’s en een heerlijke fusie van jazz, latin, funk en soul. Leuk om te weten: Van 1987 tot en met 1989 drumde ze in de begeleidingsband van Prince. Ze is onder andere te horen en te zien in de concertfilm Sign the Times. Het was Prince die haar de artiestennaam Sheila E. gaf. Ze kreeg een verhouding met hem en in 1987 vroeg hij haar tijdens een concert ten huwelijk. Sindsdien waren ze verloofd, maar tot een huwelijk kwam het niet.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie