Ligconcert in de Grote Zaal

Lay down & Listen

Maarten Vos
Sat 18 Jan ’20
20:15 uur
  • Sat 18 Jan ’20
    20:15 uur
    main hall
  • Price does not include € 2 service costs per ticket

Soundscape artist and cellist Maarten Vos is a special story. In his genre, he is unique and, perhaps, the best. As if he were working in his own studio, surrounded by equipment, pedals and buttons, he will compose a new cello symphony on stage that will take you by the hand and lead you to a dream-world. In other words... just lay down and listen.

Vos speelde al op diverse festivals zoals o.a. Le Guess Who?, Rewire, Motel Mozaïque, Pitch, Eurosonic, Into the Great Wide Open en Cross Linx. Naast solo werk heeft jij samengewerkt in verschillende (inter-) nationale disciplines zoals muziek, dans en film. Zo vormt hij een duo met de Britse multi-instrumentalist Greg Haines en werkte samen met onder meer Julianna Barwick, Stimming, Colin Benders (Kyteman), Tim Exile, Asko|Schönberg ensemble en meer. Momenteel werkt Maarten vanuit zijn studio in Kytopia in Utrecht.


Maarten Vos begeeft zich met eigen werk als solo artiest, componist en producent op het snijvlak van eigentijdse muziek en electronisch experiment. Met zijn oude cello als basis speelt ook de electronica een belangrijke rol, met als doel het samensmelten van twee disciplines tot een uniek geheel met een vernieuwend resultaat. Organische klanken staan centraal in zijn werk, zo combineert hij modulaire synthesizers en andere electronische technieken met cello.
   

Pop Up Yoga Eindhoven brengt je voorafgaand aan het optreden in de juiste stemming en na afloop van het concert wordt je weer zachtjes teruggebracht in het hier en nu. Tevens zal theesommelier Björn Cocu van Intelligentia ICE bij binnenkomst een bijzondere selectie thee schenken, zodat je lekker kunt ontspannen.


Tip: Neem je eigen yogamatje mee, soepele kleding en eventueel een dekentje om lekker warm onder te liggen.

Dit concert maakt deel uit van Lay Down And Listen: ligconcerten in de Grote Zaal.

 

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie