Thu 23 Apr ’20 20:15 uur

Venice

Best vocal group back in Eindhoven
Thu 23 Apr ’20
20:15 uur
  • Thu 23 Apr ’20
    20:15 uur
    main hall
  • Price does not include € 2 service costs per ticket

The best vocal group in the United States returns to its second homeland. Venice is nowhere more popular outside the US than here. With a brand new show around their album Jacaranda Street, released in April 2019, new songs are mixed with 'golden oldies' with which the formation broke through in the Netherlands and the rest of the world.

Is Venice de beste vocale groep uit de Verenigde Staten? Volgens David Crosby wel. Hij noemt de band uit Californië zelfs zijn meest favoriete band ter wereld! Dat moet een enorme eer zijn: Crosby, Stills & Nash geldt als een van de belangrijkste invloeden van het viertal (twee keer twee broers, die dan weer neven van elkaar zijn).

Nederland beschouwen ze als hun tweede vaderland en dat is niet voor niets: nergens buiten de Verenigde Staten zijn ze zo populair als hier. De wederzijdse liefde begon met een ‘2 Meter Sessie’ bij Jan Douwe Kroeske en beleefde sindsdien vele hoogtepunten. Om er een paar te noemen: het album Amsterdam (vernoemd naar onze hoofdstad), de Edison voor Beste Internationale Artiest, de vaste waarde van The Family Tree in de Top 2000.

Bekijk het Facebook event

Venice staat met 1 notering in de Top 2000 van 2019. Welke notering dat is? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie