Niklas Paschburg

Svalbard, melancholisch en dansbaar
Felt
Sat 16 Oct ’21 20:15 uur
Sat 16 Oct ’21
20:15 uur
  • Sat 16 Oct ’21
    20:15 uur
    Small Hall
    Past event

More than 3 years have passed since Niklas Paschburg presented his acclaimed debut album Oceanic. His recent album, Svalbard, he wrote on the Norwegian islands. While listening, you are tempted to be both melancholic and positive. It embraces and lifts your fears and encourages meditation, while also making you want to move, dance and run.

Niklas' muzikale ideeën hebben zich gekristalliseerd en zijn door een combinatie van uitgebreide live-optredens en experimenteren in zijn Berlijnse Studio, nog overtuigender geworden. Tijd dus voor nieuw werk en tournee. Zijn tweede album, 'Svalbard' werd geschreven in de winter van 2019 op de Noorse eilanden, bijna op de Noordpool. Toen hij daar was, was het altijd - 20° C en met 24 uur duisternis. Toen Niklas klaar was met schrijven, nam hij deze composities mee naar Andy Barlow van Lamb (U2, Fink en Willie Nelson). In Brighton werkten ze samen en Andy nam 'Svalbard' op, produceerde en mixte het tot zijn uiteindelijke staat.

Na enkele remixen/reproducties door andere artiesten (Pjusk, Ed Carlsen, Nils Hoffmann) is het nu tijd voor Niklas' eerste vocale track om zijn unieke manier van ambient muziek produceren om te zetten in iets dat hem onder de aandacht van de pop scene brengt, met de hulp van het prachtige songwriting van het britse talent Millie Turner.

Facebook event

Let op: Bij deze show wordt gebruik gemaakt van stroboscoop effecten.

FELT

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.