Alexander Dhiet

Douglas Firs

mix van americana en indie
De Maandag van Van Meurs
Mon 3 Jan ’22 20:15 uur
Mon 3 Jan ’22
20:15 uur
  • Mon 3 Jan ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Past event

Dit concert is geannuleerd. Ticketkopers ontvangen per mail meer informatie.

Met wat we voor het gemak maar een mix van indie en americana zullen noemen weet Douglas Firs, oftewel de Belgische Gertjan van Hellemont, aardig wat airplay te krijgen. Zijn muziek spreekt dan ook zowel jonge als oudere liefhebbers van melodie en melancholie aan.

Bekijk het Facebook event

2020 was een emotionele rollercoaster voor Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant, en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat “Heart of a Mother” zou worden, het nieuwe Douglas Firs album. Hij nam meteen al z’n ideeën op en veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste opnames. Gertjan die zingt, gitaar speelt en daar dan laagjes aan heeft toegevoegd: piano, Wurlitzer, synths ... Z’n vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Voor de eerste keer werd alles op een Douglas Firs-plaat thuis opgenomen. Cruciaal om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden. Net zoals bij voorganger Hinges of Luck deed Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) de mix in Louisville, Kentucky.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.