Hans Theessink

Een Blues Instituut
Maandag van Van Meurs
Mon 25 Apr ’22 20:45 uur
Mon 25 Apr ’22
20:45 uur
  • Mon 25 Apr ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Past event

Een Blues Instituut. Zo wordt Hans Theessink wel omschreven. Geroemd om zijn vlijmscherpe gitaarspel en onmiskenbare diepe baritonstem. Gerespecteerd om zijn werk met zowat alle groten der aarde op het gebied van de blues. One helluva guitar player, aldus de legendarische Bo Diddley.

Theessink werd in de jaren zestig gegrepen door de blues en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de bekendste vaandeldragers van het genre. Erkenning kwam al snel in Europa  maar zijn naam werd later ook in de Verenigde Staten een begrip. De lijst met artiesten waar hij mee speelde is schier oneindig; we noemen een Dolly Parton, Ry Cooder, Arlo Guthrie en Maceo Parker.

Na 50 jaar On the Road brandt het vuur bij Theessink onverminderd. Hij is nog steeds een veelgevraagd artiest, en dat is niet voor niets: zijn optredens zijn een ware belevenis. 

 

Iedere maandag vinden in Meneer Frits concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer "De Maandag van Van Meurs".