Hermannosaurus Rex (6+)

Een korte geschiedenis van de allereerste hergebruiker
Sat 29 Apr ’23 16:00 uur
Sat 29 Apr ’23
16:00 uur

Wegens productionele redenen wordt dit concert helaas geannuleerd. Tickethouders zijn geïnformeerd via de mail.


De broertjes Herman en Herman hebben een geweldig apparaat: een recyclemachine. Je gooit je troep erin en de machine maakt er prachtige nieuwe spullen van: een leeg eierdoosje, drie bananenschillen en een oude paperclip, en voilà, een nieuw skateboard!

Die machine hebben ze gekregen van hun vader Herman, die hem weer heeft gekregen van zijn vader. Ook Herman. Ze komen dus uit een echte recyclefamilie en het begon allemaal bij de allereerste hergebruiker: de Hermannosaurus Rex. Maar wat nou als die recyclemachine kapot gaat? En wat nou als er een monsterlijke berg vuilnis hun kant op komt? En wat nou als ze ook nog ruzie krijgen omdat Herman het altijd beter weet dan Herman? Is dit het einde van de originele hergebruiker?

Deze knotsgekke familievoorstelling, van de makers van cabaretgroep Oeloek, gaat over creativiteit, duurzaamheid en het betere knutselwerk. Via een doldwaze achtbaan van gekke tekstjes, grappige liedjes en fysieke capriolen laten de Hermannen zien dat iedereen een Herman kan zijn.

“De beleving van de kinderen, de pret en de nagesprekken. Complimenten voor de Hermannen, cultuurweb en theater De Naald. Het was echt een uitje! Meerdere kinderen uit mijn klas waren nog nooit in het theater geweest. Er klonken hele positieve geluiden: “dit is echt leuk juf!”. Recyclen is onderwerp van de toekomst voor de jeugd; het was erg humoristisch, maar met een duidelijke boodschap. Ze waren erg betrokken en gingen in de klas verder over het recyclen.”

" ... Recyclen is onderwerp van de toekomst voor de jeugd; het was erg humoristisch, maar met een duidelijke boodschap. Ze waren erg betrokken en gingen in de klas verder over het recyclen.”

Docent basisonderwijs