Jubileumconcert Philips’ Philharmonisch Koor

Händel’s Messiah
Sun 6 Nov ’22 14:00 uur
Sun 6 Nov ’22
14:00 uur
  • Sun 6 Nov ’22
    14:00 uur
    Paterskerk (DOMUSDELA)

Onder leiding van dirigent Iassen Raykov brengen Philips’ Philharmonisch Koor en Barokorkest La Sorpresa de Messiah van Händel. Vocale solisten zijn Linde Schinkel (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor) en Pieter Hendriks (bas).

De Messiah van Händel is een oratorium in 3 delen over de geboorte van Christus, zijn sterven en de verkondiging van het evangelie. Het is dus een werk over Kerstmis, Pasen en Pinksteren in één. In de vertolking van Händel wisselen jubelende passages de meer ingetogen en donkere gedeeltes af. Het gevoel van hoop overheerst. De colloratuur en sprankelende wisselwerking tussen de stemmen zijn aanstekelijk in hun enthousiasme. 

Het Philips’ Philharmonisch Koor is opgericht in 1937 en viert met dit concert zijn 85-jarig jubileum. Het Philipskoor verzorgt jaarlijks 3 tot 5 concerten of concertseries en richt zich op de grotere koorwerken. Zo voert het koor al sinds 1948 jaarlijks Bachs Matthäus Passion uit, een traditie van inmiddels meer dan 70 jaar! In augustus 2019 nam het koor deel aan het internationale korenfestival “The Singing World” in St. Petersburg, Rusland. Het koor staat sinds 2021 onder leiding van dirigent Iassen Raykov. Béni Csillag (2012-2021) en Gijs Leenaars (2006-2012) gingen hem voor. Repetitor is Mark van Platen. Het koor telt momenteel ca. 70 leden uit de Brainport-regio, waaronder diverse expats (8 nationaliteiten vertegenwoordigd).