Lunchtime concert

Fresh from the Oven (Fontys), Martin Kaptein (piano)
Thu 15 Sep ’22 12:30 uur
Thu 15 Sep ’22
12:30 uur
  • Thu 15 Sep ’22
    12:30 uur
    Small Hall
    Past event

Martin Kaptein is een professioneel en actief uitvoerend pianist en docent, momenteel gevestigd in Nederland. Hij heeft een zeer breed palet aan interesses, waaronder de liefde voor filosofie. Momenteel werkt Martin aan projecten, die de interesses van muziek en filosofie met elkaar willen combineren.

Eén van deze projecten is de Scriabin Club, die Martin heeft opgericht. De Scriabin Club heeft volgende doelen:

• Het creëren van een gemeenschap, waar gesprekken over Kunst en Leven plaatsvinden en gelijkgezinden bij elkaar worden gebracht.
• Het creëren van een muziekschool en leeromgeving van de hoogste kwaliteit voor pianolessen en algemeen cultureel onderwijs.

In 2021 werd Martin uitgenodigd voor de exclusieve “Feuerwerk” Piano academie in Einbeck, Duitsland. Martin won in 2015 de eerste prijs in de beroemde “St. Cecilia International Piano competition” in Porto, Portugal, waarvoor hij in de opeenvolgende jaren opnieuw werd uitgenodigd voor solo-recitals. In 2019 won Martin samen met zijn trio het kamermuziekconcours van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Martin studeerde bij beroemde musici en docenten, zoals Michail Markov (RU), Elena Golovinskaya (RU), Frank van de Laar (NL) en Vitaly Samoshko (UA). Martin is zelf ook een gepassioneerd pianodocent, en ziet zichzelf als een pedagoog in de ruimere zin van dit woord.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en lekker vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct bij het ticket bestellen. Blijf je ook nog even? Gezellig!