Lunchtime concert

Andrej van Brakel (cello) and Anastasia Safonova (piano)
Thu 6 Oct ’22 12:30 uur
Thu 6 Oct ’22
12:30 uur
  • Thu 6 Oct ’22
    12:30 uur
    Small Hall
    Past event

Andrej van Brakel (2005) begon op 4-jarige leeftijd met cello spelen en het volgen van lessen bij de docente Lenian Benjamins. Van 2016 tot 2019 studeerde hij aan de Young Talent Academy Hellendaal/Codarts bij Joachim Eijlander. Sinds september 2019 studeert Andrej bij de cellist Godfried Hoogeveen en krijgt sinds 2021 ook les bij Gabriel Schwabe aan het conservatorium Maastricht.

Andrej is laureaat van het Koninklijk Concertgebouw Concours (2019), International Vienna Music Competition in categorie strijkers tot 19 jaar (2020), Classic Young Masters (2021) en het Princess Christina Concours (2021). Hij heeft solo-optredens verzorgd bij het Amstelveld festival (Amsterdam), Muziek op het water (Schiedam), Winteravonden aan de Amstel (Amsterdam) en het Internationaal festival van Vladimir Spivakov in Moskou. Voor het internationale festival van Boris Berezovsky in Elabuga (2021) soleerde hij met orkest voor ruim 6000 toehoorders. Daarnaast speelde hij in concertseries in België en Luxemburg. Als solist trad hij ook op met YTO-symfonie orkest o.l.v Mikhail Zemtsov (NL) en het kamerorkest van Igor Lerman (Moskou).

Sinds 2020 is Andrej aanvoerder celli bij het Jeugd Orkest Nederland. Hij bespeelt een cello van Daniël Roye die hem aangeboden is door het Nederlands Muziekinstrumenten fonds.

Anastasia Safonova is een Russisch/Nederlandse pianiste. Haar spel wordt door publiek en pers geroemd om het diepe muzikale begrip, het kleurrijke en poëtische pianisme, de voortdurende betrokkenheid en de fascinerende energie. Ze begon haar professionele carrière op 12-jarige leeftijd met het uitvoeren van het Mendelssohn Concerto met het Moskouse Jeugdorkest. Ze studeerde aan de Gnessin Russian Academy of Music en behaalde een Master of Music degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (klas Prof. Naum Grubert).

Anastasia Safonova is laureaat van prestigieuze internationale wedstrijden, winnaar van de eerste prijzen op de Yuri Egorov International Competition en de Yamaha Music Competition. Ze heeft talrijke optredens verzorgd in bekende concertzalen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Turkije, China en Rusland. Onder haar kamermuziekpartners bevinden zich prestigieuze namen als Boris Berezovsky, Boris Belkin, Mikhail Kugel, Godfried Hoogeveen, Mikhail Petukhov en Igor Gruppman.

Anastasia Safonova is daarnaast te gast op internationale festivals als solist en kamermusicus. Ze verscheen o.a. op Schleswig-Holstein Musik Festival (Duitsland), Bourglinster Festival (Luxemburg), Grachtenfestival (Nederland), Tiberius Festival (Roemenië), Pianoscope (Frankrijk), Ankara kamermuziekfestival (Turkije), Music of the Earth (Rusland) en Festival Klassiek (Nederland). Ook heeft ze verschillende opnamen gemaakt voor de radio- en tv-zenders en kamermuziek-cd's gemaakt met Esra Pehlivanli en Irina Simon-Renes. In 2021 is haar solo cd “Vol vers l’étoile” uitgebracht door Et’cetera records.

Naast de concerten met klassieke programmering is ze ook vaak te horen in gecombineerde programma’s van woord, muziek, schilderkunst en dans zoals succesful Geller-Goya, Marc Shagall, The Unfamiiar projecten, het laatste in samenwerking met Festival Classique en Korzo theater. Voor “Mr. Finney”, evenement van Princes Laurentien van Oranje, heeft Anastasia een persoonlijke dank van het Koninklijk huis gekregen. Anastasia doceert nu kamermuziek aan het Conservatorium Maastricht.


Classic Young Masters

Classic Young Masters (CYM, opgericht 2012) is een Nederlandse organisatie die jonge talentvolle musici ondersteunt op weg naar een ondernemend en zelfstandig muzikaal bestaan. Dit doet CYM aan de hand van unieke tweejarige algemene en individuele begeleidingsprogramma’s én door projecten die jonge talenten deels zelf moeten invullen en opzetten. Het CYM-aanbod is gericht op de ontwikkeling van competenties die onontbeerlijk zijn voor een carrière als (klassiek) professioneel musicus.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en lekker vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct bij het ticket bestellen. Blijf je ook nog even? Gezellig!