© Veerle Bastiaanssen

VU-Orkest

speelt Mahlers Symfonie nr. 2
Tue 24 Jan ’23 20:15 uur
Tue 24 Jan ’23
20:15 uur
  • Tue 24 Jan ’23
    20:15 uur
    Main Hall
    Past event

Het VU-Orkest speelt Symfonie nr. 2 van Mahler! Onder leiding van chef-dirigent Arjan Tien viert het baanbrekende VU-Orkest haar 60-jarige bestaan met de megalomane Symfonie nr. 2 van Mahler. Het VU-Orkest viert de afsluiting van het lustrumjaar met het thema ‘Herrijzenis’.

Afsluiting van het lustrumjaar

Om het lustrumjaar af te sluiten pakt het VU-Orkest groots uit met de Tweede symfonie “Auferstehung” van Mahler, een uitdagend en vernieuwend programma. Zoals de naam het al aanduidt is het thema van deze symfonie ‘Herrijzenis’. Het VU-Orkest begon het jaar met een aantal mooie lustrumprojecten. In mei 2022 speelde het VU-Orkest de opera La Bohème met de Nederlandse Reisopera. Daarnaast is het VU-Orkest in juli op een fantastische tournee gegaan door Italië. Met deze projecten heeft het studentenorkest niet alleen het nieuwe begin van het orkest na de corona crisis gevierd, maar ook de aanstelling van Arjan Tien als dirigent van het VU-Orkest sinds september 2021. Dit concert is de grote afsluiting van het 60ste jaar van het VU-Orkest!


Een unieke samenwerking

Voor deze prachtige symfonie, bestaande uit 5 delen, werkt het VU-Orkest samen met de solisten Jeannette van Schaik (sopraan) en Eva Kroon (alt). Daarnaast werkt het VU-Orkest samen met het Nederlands Concertkoor en het Zuid-Nederlands Concert Koor. In totaal zullen 250 musici op het podium staan, waarvan 120 orkestleden en 130 koorleden. Niet alleen wordt er teruggekeken naar 60 jaar VU-Orkest, maar ook wordt de toon gezet voor de komende zestig jaar. Wij hopen dit met zo veel mogelijk mede-muziekliefhebbers te vieren en zien je graag in Muziekgebouw Eindhoven op 24 januari!