Cross-Linx

Spijtig genoeg stopt het festival ermee. Na een mooie editie in 2018 is besloten om geen nieuwe editie op poten te gaan zetten. We vinden het jammer maar mogen trots zijn op de festivals die de afgelopen jaren zijn georganiseerd.

In 2001 ging Cross-linx van start. Het festival werd geïnitieerd in een tijd dat de kloof tussen ‘klassieke’ en ‘niet-klassieke’ muziek nog levensgroot was. Nu, na 17 mooie en bijzondere jaren, en na het recentelijk vertrek van Frank Veenstra als initiatiefnemer van en drijvende kracht achter Cross-linx, hebben we besloten te stoppen.

Cross-linx legde in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde 'nieuwe' muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Cross-linx keek daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteerde het muzikale avontuur juist op onverwachte plekken binnen de concertzalen.

Op eerdere edities van het festival passeerden Patrick Watson, Ólafur Arnalds, The National, Nico Muhly, Owen Pallett, Eels, Nils Frahm, José González, My Brightest Diamond, Spinvis, Rhys Chatham en Yann Tiersen de revue. Zij werkten samen met klassieke gezelschappen zoals Asko|Schönberg, Metropole Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

Meer informatie: www.cross-linx.nl

Events

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie