Vele stemmen voor vocaal

Vocale werken in top-10 Hart en Ziel Lijst 2019

De Hart en Ziel Lijst 2019 (NPO Radio 4) is inmiddels ten einde. Hoog tijd om de balans op te maken. En wat blijkt? Maar liefst zeven van de tien hoogst genoteerde werken is vocaal!

Niet geheel onverwacht prijkt de Matthäus Passion van Bach aan de top van de Hart en Ziel Lijst 2019. Vergelijkingen met Queens Bohemian Rhapsody in de Top 2000 zijn dan ook snel gemaakt: beide nummers zijn mateloos populair en lijken steevast verzekerd van een positie in het topklassement. Ook Händels Messiah wordt graag gehoord, zo blijkt uit de achtste positie van het werk. Verder staan onder meer Stabat Mater (Pergolesi) en Vier Letzten Lieder (R. Strauss) genoteerd in de top-10.

Natuurlijk kunt u ook in Muziekgebouw Eindhoven genieten van prachtige vocale concerten. Wat te denken bijvoorbeeld van countertenor Philippe Jaroussky, die verder nergens in Nederland te horen is. Missa Criolla (Ramirez) wordt uitgevoerd door Música Temprana, terwijl het Estonian Philharmonic Chamber Choir zorgt voor een prachtige uitvoering van de koorwerken van Pärt en Rachmaninov. Concerten die met recht onder de serie Hemelse Koormuziek vallen!

Events

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie