Entertainer Salvador Sobral vermaakt publiek

 

Op 1 september gaf Salvador Sobral (prijswinnaar Eurovisie Songfestival 2017) een exclusief concert in onze Kleine Zaal. Hij opende met een aantal nummers van zijn laatste album ‘bpm’, wat hij in 2021 uitbracht. Het album bevat nummers in het Portugees, Spaans, Engels en getuigt van Salvador’s veelzijdigheid en visie. 

Salvador is een rasechte entertainer en dat was zeer goed te merken aan het enthousiasme van het publiek. Er werd veel gelachen, meegezongen en meegeklapt. 

Zijn pianist was ongetwijfeld ook blij met het concert: Salvador prees hem namelijk als de beste pianist die hij kende. Nadat Salvador dit compliment had uitgedeeld, grapte hij dat hij nu zat te wachten op respons van zijn pianist, waarin Salvador naar voren moest komen als zijn favoriete zanger. Deze grap bleef – helaas voor Salvador – uit, maar de pianist showde wel zijn shirt met daarop de letters: Salvador Sobral. 

Het was een fijne avond vol met humor en natuurlijk ontzettend goede muziek. Salvador sloot af met een nummer van zijn vannacht gelanceerde EP ‘SAL’. Net toen we dachten dat niet leuker kon, vroeg een meisje op de eerste rij of ze een nummer met Salvador mocht zingen. Dat mocht! Dit was een genot om te zien, Salvador rende zelfs de trappen op om het publiek de backing vocals te laten zingen. Wat een avond! 

Wanneer Salvador Sobral weer in Nederland is, is het een absolute aanrader om zijn show bij te wonen. 

Heb je het concert gemist, of wil je nog even nagenieten? Bekijk dan hier zijn optreden bij Khalid en Sophie, lees hier het concertverslag van Maxazine óf bekijk onderstaande foto’s gemaakt door Jenny van Waveren.