Employee in the spotlight: Jenny

Meet the people behind the scenes of Muziekgebouw Eindhoven

 

Wie ben je? 

Mijn naam is Jenny van Waveren en ik werk sinds november 2021 bij Muziekgebouw Eindhoven als online marketeer. 

Wat doe je als online marketeer? 

In deze rol ben ik hoofdverantwoordelijke voor de website, e-mailmarketing en advertentiecampagnes. Met mijn werk probeer ik onze (potentiële) bezoekers een zo persoonlijk mogelijk concertaanbod te laten zien. We worden als consument overspoeld met allerlei uitingen, dus het is fijn als deze aansluiten op jouw belevingswereld. Dan heb je er iets aan. Dat is dus mijn taak. Verder help ik de genremarketeers bij het verbeteren van hun online activiteiten, zoals op social media. Ook ondersteun ik restaurant Meneer Frits en het programma Spotlight door hun webpagina's en socials te beheren. 

Medewerker in de spotlight: Jenny

Hoe ziet een typische werkdag eruit? 

Iedere dag is weer anders. Dat maakt het werk ook zo leuk. Maar ik duik dus vaak in onze statistieken, maak nieuwsbrieven, stel advertentiecampagnes in en heb regelmatig meetings met collega's van marketing, programmering en ticketing, waarin we samenwerken om ons aanbod nog aantrekkelijker te maken voor onze (toekomstige) bezoekers.  

Wat vind je zo leuk aan werken bij Muziekgebouw Eindhoven? 

Sowieso vind ik het heel leuk om in de muziekbranche te werken. Ik kan niet zonder muziek en speel dan ook saxofoon in een bigband. Daarnaast vind ik mijn vak natuurlijk ook heel erg leuk. Die combinatie is fantastisch! Wat ik toch ook wel wil noemen is dat de sfeer heel erg goed is. Ondanks de lockdown, waarin er voor de culturele sector veel beperkingen zijn, houden we de moed er goed in en blijven we ervoor gaan. Die positieve vibe is echt heel fijn. We hebben dan ook grootse plannen voor de toekomst en ik vind het enorm motiverend om daaraan te werken. 

Jenny Solid Bigband

Wat is jouw favoriete muziek? 

Ik ben gek op jazz! Maar daarnaast luister ik naar van alles en nog wat: pop, rock, klassiek … noem maar op. Als het maar geen hardcore of Nederlandstalig is. Daar ben ik niet zo van. 

Welk concert in Muziekgebouw Eindhoven is jou het meest bijgebleven? 

Het concert van Sonny Rollins op 25 oktober 2011 (ik heb het even opgezocht). Deze ‘saxophone colossus’ is toch wel één van mijn favoriete saxofonisten en jazzartiesten. Dat hij op zijn leeftijd (toen 81 jaar) nog naar Nederland kwam, het was een buitenkans die ik niet wilde missen! We zaten ook vrij vooraan en ik heb een te gekke avond gehad. 

En afgelopen jaar heb ik voor het eerst mijn kinderen meegenomen naar een voorstelling. Dat was van Hakim. Ze vonden het fantastisch! En voor mij was het natuurlijk een stukje jeugdsentiment.  

Naar welk concert zou je nog graag willen gaan in Muziekgebouw Eindhoven? 

Lastig kiezen! Ik vind zoveel leuk! Voor mezelf zou ik kiezen voor een vet jazzconcert, bijvoorbeeld KOKOROKO. Maar ook de kinderconcerten zijn heel erg leuk voor mijn kinderen. Die houden ook enorm van muziek.