Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
Het klassieke concertseizoen 17//18
Jaap van Zweden
Mitsuko Uchida
Nicolas Altstaedt
Budapest Festival Orchestra

Het klassieke concertseizoen 17//18

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Het programma van de klassieke concerten en series is bekend, met wederom aandacht voor jong talent en musici van internationale wereldtop. Vraag hier onze brochure aan voor meer informatie over het komende seizoen of bekijk de brochure hier online.

Een blik op de klassieke concerten en series

In de serie Internationale toporkesten maakt de internationale wereldtop haar opwachting. Er zijn twee verschillende routes.
In de route ‘van Budapest tot Dresden’ komen we grote namen tegen zoals het Budapest Festival Orchestra, China Philharmonic Orchestra, Acadamy of St Martin in the Fields en de fameuze Dresdner Philharmonie. Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra hebben een warme band opgebouwd met Muziekgebouw Eindhoven. Dit seizoen zijn ze in Nederland alleen hier te horen. Onder leiding van hun chef en oprichter Long Yu speelt het China Philharmonic Orchestra Rachmaninovs betoverende tweede symfonie. Vioolsoliste Arabella Steinbacher opent met haar Stradivarius de avond met maar liefst drie highlights uit het vioolrepertoire. De Dresdner Philharmonie, dat binnenkort zijn honderdvijftig jarig jubileum viert, speelt onder leiding van chef-dirigent Michael Sanderling Beethovens Vierde symfonie. Soliste Alice Sara Ott is de ster in Schumanns hartroerende pianoconcert. ‘Van kristallijn en puur naar ruwe kracht’, schreef de pers over haar intense pianospel. Ook de Academy of St Martin in the Fields zorgt samen met de broers Jussen voor een betoverend optreden.

In de route‘van Rotterdam tot Glasgow’ zien we giganten als Jaap van Zweden en Yuja Wang voorbij komen. Onze artist in residence Nicolas Altstaedt, een muzikale duizendpoot en een verbluffend cellotalent speelt ook mee in deze route. Of hij nu Bach of tango speelt, óf Dvorák, hij raakt van elke muziek de kern.
Jaap van Zweden vierde wereldwijd triomfen met zijn orkesten uit Dallas en Hong Kong. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk zijn benoeming tot chef van het roemrijke New York Philharmonic. Daarmee schaart hij zich in the hall of fame onder illustere dirigenten als Bernstein en Toscanini. Als bekende van Muziekgebouw Eindhoven keert hij dit seizoen terug met een van Nederlands beste orkesten. Van Zweden over de machtige symfonieën van Bruckner: ‘Mahler zocht naar God, Bruckner heeft hem gevonden’. Mahler Chamber Orchestra speelt samen met Yuja Wang die naast het spelen van piano ook de leiding neemt. Yuja Wang veroverde op stormachtige wijze de harten van het publiek. ‘Beethoven is een filosoof, zijn muziek vraagt om zeeën van tijd en verdieping’, zei de Chinese pianoleeuwin. BBC Scottish Symphony Orchestra speelt de Enigma variaties van Elgar. De Engelse componist brak er internationaal mee door.

In de serie grote meesters op de piano laat de Japanse Mitsuko Uchida Schuberts sonates horen. ‘A deeply musical interpreter who strikes an inspired balance of head and heart’, schreef de Chicago Tribune. Mikhail Pletnev was dit seizoen al eerder te zien als dirigent maar laat zich komend seizoen weer horen als pianist. De grote belofte van de Nederlandse pianistiek, Hannes Minnaar, 32 jaar jong komt ook langs in deze serie. Dit is zijn recitaldebuut in de grote zaal. Uiteraard speelt hij Fauré, waarvan hij onlangs een schitterende opname maakte. Grigory Sokolov is een must voor de pianoliefhebber.

Komend seizoen hebben we ook twee nieuwe series, namelijk ‘Maestro Jules Onthult’ en ‘In één adem’. Voor iedereen die wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist, en voor iedereen die wil meemaken hoe een dirigent met zijn orkest een partituur in muziekomzet, presenteert Muziekgebouw Eindhoven: Maestro Jules Onthult. Voor de pauze ontrafelt Maestro Jules van Hessen op geheel eigen wijze de geheimen achter een meesterwerk, na de pauze hoort u het complete stuk.
Eén schrijver, één musicus of ensemble, één voorstelling. Dat is onze nieuwe serie In één adem. Na een spoedcursus literatuur door Lidewijde Paris duiken we onder in de wereld van literaire verbeelding en muzikale zeggingskracht. De schrijver draagt voor uit eigen werk, de muziek geeft het verhaal nieuwe glans en betekenis. Literaire ontmoetingen in onverwachte combinaties.

Kortom een prachtig programma voor het komend seizoen. Bekijk alle series van het klassieke seizoen 17//18 hier.

Vraag hier brochure aan of bekijk de brochure hier online.
Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met het ticketbureau 040 24 42 020. Maandag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Het klassieke concertseizoen 17//18 Jaap van Zweden Mitsuko Uchida Nicolas Altstaedt Budapest Festival Orchestra
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte