Casual Classics

Symfonieorkest van het Conservatorium Amsterdam
za 21
april
  • za 21 apr
    21:00
    Grote zaal
    Geweest

Matthew Rowe, dirigent
Ramon van Engelenhoven en Aidan Mikdad, pianosolisten
Oscar Kocken, presentator

Poulenc - Concert voor twee piano's en orkest
Stravinsky - Le Sacre du Printemps

Benieuwd naar Klassiek? Ontdek het bij Casual Classics..
Twee pianisten zullen samen met het symfonieorkest van Conservatorium Amsterdam de klanken van de lente laten horen. Laat je verrassen door het overweldigende geluid van een orkest, waarbij het verhaal achter de muziek opnieuw tot leven komt met orkest en verteller.


Klinkt als lente!
Bij dit concert zul je merken dat klassieke muziek lang niet zo ingewikkeld is als het lijkt, waarbij de beleving van klassieke muziek vaak intenser is dan bij de meeste andere vormen van muziek.  ‘Een enorme stap voorwaarts, hiermee ga ik mijn grote periode binnen!’ zei Francis Poulenc vol enthousiasme over zijn concert voor twee piano’s. In deze muziek is een rijkgeschakeerd palet aan invloeden te horen. Van jazzy elementen tot Mozart en Oosterse klanken.

Het stuk Le Sacre du Printemps van de Rus Igor Stravinsky veroorzaakte bij de première in 1913 in Parijs het grootste schandaal in de muziekgeschiedenis! Dit was het hardste geluid, en dit waren de felste ritmes toen ooit gecomponeerd. Stravinsky’s inspiratie was de Russische lente, ‘de gewelddadige lente.’

Casual Classics is het klassieke concert waarbij je biertje ook mee naar binnen mag. De avond is er om een keer op een laagdrempelige manier een klassiek concert uit te proberen waarbij het programma een uurtje duurt. De verteller zorgt voor verbeelding bij de muziek waarbij het orkest en solisten de beleving afmaken.

Probeer eens een klassiek concert! Voor maar €5 inclusief 2 drankjes.

*Om 20.00 uur gaan de deuren open en staat de DJ klaar!

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten