ma 18 mrt ’19 21:00 uur

Mercy John & band

De Maandag van Van Meurs
ma 18 mrt ’19
21:00 uur
  • ma 18 mrt ’19
    21:00 uur
    Meneer Frits
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Voor veel muzikanten zijn hun roots erg belangrijk. Voor Mercy John zijn die roots bijna allesbepalend, en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander?

Natuurlijk is Mercy John wel eens in Amerika geweest, Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. En dat thuis ligt in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit, opgegroeid midden in het Brabantse niemandsland.
Op het album This Ain’t New York uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld: angsten en geluk, liefde en verdriet. Volgens Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.

Dutch Happiness Week 2019

In de periode van 16 t/m 24 maart vindt de vijfde editie van de Dutch Happiness Week plaats, een week die geheel in het teken staat van geluk. Op de Maandag van Van Meurs speelt Mercy John & band in Meneer Frits. Zijn tweede album is net uit. En hoewel sommige songs gaan over moeilijke tijden, de titel van de plaat zegt genoeg; 'Let It Go Easy'.


Interview

Voor aanvang van het concert interviewt Erna van Holland, journalist en een groot liefhebber van singer–songwriters, Mercy John over de betekenis van muziek in zijn leven.

Bekijk Facebook event

Een nog niet heel bekend talent dat al een tijdje bezig is. Hij maakt fantastische muziek. Zijn plaat is te gek, die jongen is te gek. Gaan zien dus.

Danny Vera

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie