MEDFest: Orange Blossom & MEDFest Ensemble

Nieuw Mediterraan festival
wo 19
september

MEDfest is het nieuwe, rondreizende festival met artiesten, kunstenaars, ontwerpers en pioniers uit de kunstzinnige en culturele wereld van de Middellandse zee. En dat allemaal in verschillende Nederlandse theaters en concertzalen van 16 tot 23 september 2018, georganiseerd door Mystiek Productions, Inclusive Foundation, Zuiderstrandtheater (Den Haag), Muziekgebouw Eindhoven, Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en De Doelen (Rotterdam). De muziek en cultuur van de Mediterranée is in al zijn warmte, verscheidenheid maar ook verbondenheid te ervaren met unieke, eenmalige optredens en meer.

Line up MEDfest 2018 in Eindhoven
De eerste editie in Eindhoven wordt aangevoerd door de Franse band Orange Blossom. De muziek van Orange Blossom, bekend van de titelsong ‘Ya Sidi’ van de Franse Netflix-serie Marseille en van de Turkse tv-serie Çukur, is een intrigerende mix van psychedelische rock a la Pink Floyd, klassieke Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk a la Joy Division.
 

Ook speelt het MEDfest Ensemble onder leiding van pianist/componist en winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017 Martin Fondse en de veelzijdige bassist/componist Eric van der Westen in samenwerking met nationale en internationale artiesten. Twee van deze artiesten zijn zanger en guembri-speler Farid Ghannam, bekend bij een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en Melek Mosso, fluitiste, zangeres en één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. De jonge singer/songwriter Melek Mosso slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz. Ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid. De Marokkaanse ster Farid Ghannam bereikt een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten met zijn popliedjes, maar schittert net zozeer in klassiek en traditioneel repertoire.


Aanvang MEDfest: 20:00 uur / aanvang eerste optreden: 21:00 uur.


Bekijk Facebook event

19 september 2018 - Mediterrane sterren schitteren op rondreizend festival
© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten