wo 19 sep ’18 20:00 uur

MEDFest: Orange Blossom & MEDFest Ensemble

Verplaatst naar 23-02-2019

LET OP: MEDfest is verplaatst naar zaterdag 23 februari in de Kleine Zaal wegens logistieke redenen. Reeds gekochten kaarten blijven geldig of kunnen worden geretourneerd. Het nieuwe concert is hier te vinden. 
 

wo 19 sep ’18
20:00 uur
  • wo 19 sep ’18
    20:00 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

MEDfest is het nieuwe, rondreizende festival met artiesten, kunstenaars, ontwerpers en pioniers uit de kunstzinnige en culturele wereld van de Middellandse zee. De muziek en cultuur van de Mediterranée is in al zijn warmte, verscheidenheid maar ook verbondenheid te ervaren met unieke, eenmalige optredens en meer.

Line up MEDfest in Eindhoven
De eerste editie in Eindhoven wordt aangevoerd door de Franse band Orange Blossom. De muziek van Orange Blossom, bekend van de titelsong ‘Ya Sidi’ van de Franse Netflix-serie Marseille en van de Turkse tv-serie Çukur, is een intrigerende mix van psychedelische rock a la Pink Floyd, klassieke Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk a la Joy Division.
 
Ook speelt het MEDfest Ensemble onder leiding van pianist/componist en winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017 Martin Fondse en de veelzijdige bassist/componist Eric van der Westen in samenwerking met nationale en internationale artiesten. Twee van deze artiesten zijn zanger en guembri-speler Farid Ghannam, bekend bij een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en Melek Mosso, fluitiste, zangeres en één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. De jonge singer/songwriter Melek Mosso slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz. Ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid. De Marokkaanse ster Farid Ghannam bereikt een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten met zijn popliedjes, maar schittert net zozeer in klassiek en traditioneel repertoire.

In de foyer spelen Mario Incudine & Ahaddaf Quartet. In de samenwerking tussen de Italiaanse singer /songwriter Mario Incudine met het Nederlandse Ahaddaf Quartet ontmoeten Siciliaanse folk en Spaans/Marokkaanse Andalous elkaar. Met Mario Incudine, zang/gitaar, Mohamed Ahaddaf, luit, Aki Spadaro, piano, Francesco Bongiorno op drums en Marko Bonarius op bas.

Nieuw Mediterraan festival
MEDfest vindt plaats in het voorjaar van 2019 in verschillende Nederlandse theaters en concertzalen, georganiseerd door Mystiek Productions, Inclusive Foundation, Zuiderstrandtheater (Den Haag), Muziekgebouw Eindhoven, Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en De Doelen (Rotterdam).

Bekijk Facebook event

MEDFest: Orange Blossom & MEDFest Ensemble - Muziekgebouw Eindhoven
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie