broeder Dieleman

presented by Naked Song
za 27 okt ’18
20:30 uur
  • za 27 okt ’18
    20:30 uur
    De Rozenknop
    Geweest

Tonnie ‘broeder’ Dieleman geldt als een van de best bewaarde geheimen van Zeeland. Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. Aan zijn lijf geen polonaise.

Zeeuws-Vlaamse troubadour maakt muziek vol lucht en ruimte

Naked Song presenteert: broeder Dieleman in De Rozenknop
 

Zijn meest prominente fan is zijn Amerikaanse evenknie Bonnie “Prince” Billy – zo goed bewaard is het geheim bij nader inzien toch niet. De twee namen een split-single op, waarbij ze een nummer van elkaar vertaalden. Van het Zeeuws-Vlaamse dialect zal Bonnie “Prince” Billy waarschijnlijk geen chocola hebben kunnen maken. Dat hoeft ook niet per se. Dieleman schrijft prachtige teksten, daar niet van, met een hoofdrol voor het Zeeuwse landschap, de luchten, de rust en de ruimte. Maar die sfeer zit ook in de muziek. Je pikt het ook op als je niet alles verstaat. Dat is de kracht van de broeder.

Begin september komt broeder Dieleman met een langverwacht volledig nieuw album: 'Komma'. Het is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.

Naast het jaarlijkse festival presenteert Naked Song het hele jaar door intieme optredens van de mooiste gevestigde en opkomende indie- en folk singer-songwriters.

Bekijk Facebook event


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie