Mary Gauthier

Rifles & Rosary Beads
za 27
oktober
  • za 27 okt
    20:15
    Kleine Zaal
    Geweest

Mary Gauthier (1962) was relatief oud toen ze haar eerste stappen zette als muzikant: pas op haar 35ste schreef ze haar eerste liedje. Jarenlang zwierf ze door de Verenigde Staten, om uiteindelijk in Nashville uit te komen. Daar ontwikkelde ze zich tot een belangrijke en frisse stem in de country.

Ongekroonde koningin van de country-noir brengt verhalen van oorlogsveteranen.

Haar teksten zijn zelden frivool: een verleden van armoede, alcohol en drugs vormen de inspiratie, wat haar muziek de kwalificatie ‘country-noir’ opleverde. Haar voorliefde voor buitenstaanders noopte haar tot samenwerking met Amerikaanse oorlogsveteranen. Hun heftige belevenissen vol ontberingen en depressies vertaalde ze naar haar onlangs verschenen album Rifles And Rosary. Op wonderbaarlijke wijze slaagde ze erin om de verhalen van de oud-soldaten, in al hun rauwheid, hoopvol te laten klinken.

Mary Gauthier treedt op samen met Michele Gazich (viool) en Jaimee Harris (zang, gitaar).

Bekijk Facebook event
 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten