Nynke Laverman

Wachter
vr 30
november
  • vr 30 nov
    20:15
    Kleine Zaal
    Geweest

Zangeres Nynke Laverman komt met haar nieuwe voorstelling 'Wachter', waarmee ze veel indruk maakte op locatietheaterfestival Oerol op Terschelling. Samen met Sytze Pruiksma op slagwerk en celliste Geneviève Verhage brengt zij een ode aan geduld. Aan gras trekken heeft geen zin als je wilt dat het harder groeit. Wachten moet je; alleen dan ontstaan werkelijk mooie dingen.

Friese zangeres brengt een ode aan geduld

Nynke Laver man werd bekend met haar heel eigen benadering van de Portugese fado: in haar eigen moedertaal, het Fries. Wie het nooit gehoord heeft zal moeilijk geloven dat deze combinatie zo goed werkte. Dan blijkt dat die taal, die we doorgaans associëren met nuchterheid en schaatskampioenen, geweldig samengaat met de muziek uit dat temperamentvolle warme land in het uiterste zuiden van Europa.

Bekijk Facebook event

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten