Moya Brennan - The voice of Clannad in concert

An Irish Christmas
vr 14 dec ’18
20:15 uur
  • vr 14 dec ’18
    20:15 uur
    Catharinakerk
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket

Een hartverwarmende ervaring in de koude winterdagen. Niemand schildert het Ierse landschap zo fraai als de First Lady of Celtic Music.

Er is eigenlijk geen betere stem om de magische wintersfeer en de geest van Kerstmis te vangen dan die van Moya Brennan. Het publiek mag zich tijdens ‘An Irish Christmas’ verheugen op een rijke selectie traditionele Ierse en Europese kerstliederen en carols, maar ook op pareltjes uit haar solo repertoire en haar tijd met Clannad. Zwijmel mee met ‘Carol of the bells’, ‘In the bleak midwinter’, ‘Noel’ en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen ‘Oíche Chiúin’, Stille nacht.

Zelden was een eretitel zo treffend als die van Moya Brennan: natúúrlijk is zij de First Lady of Celtic Music. Je kunt je gerust afvragen of het genre ooit zo grootschalig van de grond gekomen was als zij zich er niet aan gewaagd had. Met haar band Clannad, waarin ook haar beroemde zusje Enya speelde, zette ze Ierse folkmuziek wereldwijd op de kaart. De grootste successen werden in de jaren tachtig behaald met Theme from 'Harry's Game' en In a lifetime, een duet met Bono van U2. Brennans carrière is inmiddels bijna vijf decennia onderweg, maar nog altijd klinkt ‘the voice of Clannad’ even loepzuiver en betoverend als in de begindagen. Het bewijs leverde ze met haar vorig jaar verschenen elfde soloalbum Canvas. Met harpen, strijkers, percussie en die uit duizenden herkenbare stem schildert ze een raadselachtige Iers landschap, vol kabbelende beekjes, groene heuvels en laaghangende mist; alsof je naar een fotoboek luistert.

Bekijk Facebook event

Ik luister graag naar 'zanger-zangers', met écht bijzondere stemmen. En die heeft zij. Zeker de moeite waard omdat het in de St.Catharinakerk is.
Anneke van Giersbergen
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie