za 2 feb ’19 20:15 uur

Dani de Morón Septet + Patricia Guerrero

In samenwerking met Flamenco Biënnale
za 2 feb ’19
20:15 uur
  • za 2 feb ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Met zijn extreme vingervlugheid en uitmuntende beheersing van de traditionele alzapúa-techniek - het spelen van de baslijn op de lage snaren met de duim - is de Spaanse Dani de Morón misschien wel de beste flamencogitarist van nu. Niet voor niets wordt hij vergeleken met de legendarische Vicente Amigo.

In Eindhoven treedt De Morón aan met een fantastische all star-band. Drie zangers, twee percussionisten (klappers) en dé flamencodanseres van dit moment: de jonge Patricia Guerrero, bekend om haar gepassioneerde en energieke performances. Samen met dit fantastische ensemble laat De Morón zien dat de flamencotraditie nog heel lang vooruit kan.

Lezing Carlos van Tongeren (19:00 - 19:45)

El toque, de traditie van de flamencogitaar en de manieren waarop Dani de Morón die traditie heeft weten te vernieuwen wordt in deze lezing geïllustreerd door Carlos van Tongeren, docent Spaanse Cultuur en Letterkunde aan de Universiteit van Manchester én flamencogitarist. De lezing zal plaatsvinden voorafgaande het concert.

Randprogrammering (19:45 - 20:05 en 21:30 - 21:50)

Flamencoschool Encuentros uit Eindhoven verwelkomt de bezoekers in de grote foyer door middel van dans. Na afloop van het concert speelt flamencogitarist Tijn van der Sander de bezoekers de laatste noten toe.Dit concert is georganiseerd in samenwerking met Flamenco Biënnale.


Gitarist Dani de Morón brengt flamenco naar de 21e eeuw

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie