Paolo Fresu & Rembrandt Frerichs Trio

wo 1
mei

Een unieke combinatie van Nederlandse eigenzinnigheid en het diepe Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek. Dat is de meeslepende en filmische muziek van de Italiaanse toptrompetist Paolo Fresu en het Rembrandt Frerichs Trio. Na hun uitverkochte eerste tour in 2016 herenigt dit lyrische gelegenheidskwartet zich voor een nieuwe concertreeks door Nederland, die natuurlijk ook Eindhoven aandoet.

Nederlands toptrio en Italiaanse meestertrompetist vinden elkaar in meeslepende muziek

Paolo Fresu is één van de bekendste Italiaanse jazzmusici van het moment. Hij wordt al ruim 20 jaar geroemd om zijn lyrische stijl, die doet denken aan Miles Davis in diens beste tijd. Pianist Rembrandt Frerichs, die een tijd in Caïro woonde, combineert in zijn meesterlijke en ruimtelijke spel de energie van Amerikaanse jazz en de lyriek van Egyptische muziek. In 2015 organiseerde hij met zijn trio concerten met speciale gasten, onder de noemer ‘Made In Europe’. De samenwerking met Fresu werkte zo goed dat een reünie onvermijdelijk was.


Bekijk Facebook event

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten