Eric Vaarzon Morel

Ode aan de Spaanse gitaar
za 11 mei ’19
20:15 uur
  • za 11 mei ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Eric Vaarzon Morel, Nederlands beste en bekendste flamencogitarist, brengt een ode aan de Spaanse gitaar. Hij neemt zijn vijf favoriete gitaren mee, waaronder de bekende Picasso-gitaar die hij bouwde tijdens het Avrotros-televisieprogramma De Nieuwe Stradivarius. Aan iedere gitaar hangt een verhaal. Samen tonen ze de grote veelzijdigheid van Spaanse gitaarmuziek.

Vaarzon Morel kreeg op zijn 16e les van de legendarische Spaanse flamencogitarist Paco Peña en werd zo aangestoken door het heilige vuur van de flamenco. Hij toerde in de jaren ’80 met de Zwitserse groep Flamencos en Route, speelde met de groep Cuadro Flamenco en richtte zijn eigen band Chanela op. Sindsdien werkte hij vooral als solo-muzikant en in tal van samenwerkingsverbanden, waaronder met trompettist Eric Vloeimans, gitarist Harry Sacksioni en acteur Gijs Scholten van Aschat. Ook is Vaarzon Morel een frequente gast in De Wereld Draait Door.


Bekijk Facebook event

Flamencogitarist brengt een ode aan de Spaanse gitaar

Ik zag en hoorde hem vorig jaar spelen bij de Guitar Awards. Ik moest er bijna van huilen. Dat iemand een zaal kan ontroeren met alleen een gitaar: prachtig.
Danny Vera
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie