Def Americans

Johnny Cash memorial show
za 15
september

Def Americans viert het leven en repertoire van Johnny Cash, 15 jaar na zijn dood. Het leven van countrylegende Johnny Cash kan niet vaak genoeg bezongen en gevierd worden. De Eindhovense band Def Americans vindt dat ook en voert vanavond haar ‘memorial show’ op. Een betere benadering van wie Johnny Cash was is er niet. Onder meer de Zwarte Cross, Paaspop, Speedfest, Paradiso en Effenaar gingen het Muziekgebouw voor in de tien jaar dat Def Americans bestaat.

Naast reguliere kaarten zijn er ook voordelige groepstickets verkrijgbaar voor 6 personen à € 100.
Kaarten aan de deur: € 22,50

De ‘thuiswedstrijd’ waar zowel band als publiek naartoe leven is allesbehalve een routineklus, weet zanger Elco Weitering: “Het is inmiddels weliswaar vaste prik, maar we proberen het publiek toch elk jaar weer te verrassen door extra uit te pakken met licht, geluid en videobeelden en naast de niet te vermijden greatest hits en publieksfavorieten ook onverwachte nummers in de set te verwerken. Soms merk je dat je echte pareltjes aan het afstoffen bent in de repetitieruimte. Grappig genoeg doen we het ongeveer zoals Cash het zelf vaker deed met songs die niet van hem waren. We snuffelen eraan, we stoeien ermee tot het helemaal van ‘ons’ is. Het komt regelmatig voor dat zulke nummers echte band-favorieten worden die hun weg vinden naar een handvol songs die we altijd wel spelen. Fans van Cash zijn echte muziekliefhebbers en kunnen dit zeer waarderen.”

Door het omvangrijke repertoire en de onwaarschijnlijk lange carrière van the Man in Black verzorgt de band dan ook dikwijls optredens waarbij er in plaats van hits te spelen een thema of periode uit het leven van Johnny Cash centraal staat. Op deze manier zijn de Sun Sessions ontstaan, of de American Recordings theatervoorstelling.

Weitering: “Zo trokken we de afgelopen maanden door het land met de set van het Folsom Prison album, dat dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Elk optreden merken we dat voor veel mensen juist dít album zo speciaal is. Dit is dan ook de Johnny Cash die het meest tot de verbeelding spreekt: onvoorspelbaar, rauw en rebels. We hebben in Eindhoven deze show niet gespeeld dus er zal ongetwijfeld een selectie songs van deze show zijn weg vinden naar de Memorial set.”

Groepsticket
Naast reguliere kaarten zijn er ook voordelige groepstickets verkrijgbaar voor 6 personen a € 100 (excl. € 1,50 servicekosten). Er is een beperkt aantal groepstickets verkrijgbaar, alleen in de voorverkoop (niet op de avond zelf). Voorwaarde: let wel, deze groepsticket is alleen geldig als de hele groep tegelijk naar binnen gaat. Veel plezier samen!


Tickets aan de deur: € 22,50


Bekijk Facebook event

Fotografie: Jeroen Smitz
Fotografie: Jeroen Smitz

Let op: er zijn zowel zit- als staanplaatsen voor dit concert. De stoelen zijn ongeplaceerd, dat inhoudt dat er vrije plaatskeuze is voor iedereen. Mocht u kans willen maken op een zitplaats, adviseren wij om ruim op tijd naar Muziekgebouw Eindhoven te komen en binnen bij de zaaldeuren te wachten totdat deze open gaan. Muziekgebouw Eindhoven is geopend vanaf 19:00 uur.

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten