So What’s Next? – Opening Night

Songs of Joni Mitchell
vr 2 nov ’18
19:30 uur
  • vr 2 nov ’18
    19:30 uur
    Grote zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket

Noordpool Orkest ft. Zara McFarlane, Ben van Gelder, Anna Serierse & Jorrit Westerhof

Joni Mitchell is een levende legende. In november van dit jaar wordt ze 75 jaar. Een aanleiding om haar te eren met een bijzonder concert op de openingsavond van So What’s Next? Het 42-koppige Noordpool Orkest speelt Mitchells mooiste, voor orkest gearrangeerde songs met als speciale gasten jazzzangeres Zara McFarlane uit Londen, stersaxofonist Ben van Gelder, aanstormend zangeres Anna Serierse en virtuoos gitarist Jorrit Westerhof. Voor al deze jonge muzikanten is Joni Mitchells muziek van grote invloed geweest op hun eigen muzikale ontwikkeling. En dat hoor je in hun interpretaties van haar liedjes.


De Canadese Joni Mitchell is een singer-songwriter met een onwaarschijnlijk vocaal bereik. In haar omvangrijke oeuvre verkent ze steeds nieuwe wegen. Ze begon haar muziekcarrière met folk en werd wereldberoemd met de evergreens ‘Big Yellow Taxi', ‘Blue' en 'Both Sides Now'. In de jaren zeventig zocht ze nieuw terrein op aan de randen van pop, jazz, fusion en wereldmuziek. Ze werkte toen samen met andere pioniers: Herbie Hancock, Steve Gadd, Jaco Pastorius en Wayne Shorter.


Joni Mitchells songteksten zijn als een dagboek dat haar leven becommentarieert. Vaak put ze uit haar persoonlijke leven, maar haar werk schept ook een sociaal geëngageerd tijdsbeeld van de jaren 70 en 80. Haar eigenzinnige composities en geluid, die ze als autodidact ontwikkelde, hebben een onuitwisbaar stempel gedrukt op de folk en jazzmuziek en op de generaties muzikanten na haar.


In 2000 kwam Mitchells 17e album Both Sides Now uit, dat twee Grammy’s kreeg. Mitchell zingt hierop jazzklassiekers en eigen werk en wordt begeleid door een orkest geleid door Vince Mendoza. Deze muziek heeft het Noordpool Orkest in het bijzonder geïnspireerd voor dit project. In Eindhoven klinken arrangementen van Vince Mendoza, van Herbie Hancock en nieuwe arrangementen van Martin Fondse en Reinout Douma.


Bekijk Facebook event

Meer So What’s Next?

Zaterdag 3 november – So What’s Next? in Muziekgebouw Eindhoven
Op zaterdag 3 november optredens van baanbrekende artiesten in Muziekgebouw Eindhoven met o.a. Avishai Cohen, die zich voor zijn persoonlijke en funky project ‘1970’ liet inspireren door de muziek uit zijn jeugd. Behalve bassist is hij leadzanger binnen deze band. Het hypnotiserende GoGo Penguin speelt akoestische elektronica en bewijst live waarom het een van de snelst groeiende acts uit de Britse jazzscene is. Met SFJAZZ Collective haalt So Whats Next? een all-star-formatie naar Eindhoven. Acht topjazzmusici bundelen hun muzikale krachten in één band en spelen met een hedendaagse sound nieuwe arrangementen van het werk van Herbie Hancock, Thelonius Monk, Horace Silver, John Coltrane en Stevie Wonder. Publieksfavoriet Jungle By Night presenteert een gloednieuw album op So What’s Next? en is de swingende afsluiter van de avond.


Zondag 4 november - So What's Next? Downtown

Tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 4 november, presenteert het festival nog meer vertegenwoordigers van de levendige Londense jazzscene. Soulzangeres Poppy Ajudha is pas 22 maar heeft net zo’n doorleefd stemgeluid als Amy Winehouse. Supertalent op saxofoon en bandleider Nubya Garcia gebruikt invloeden uit gospel, soul en latin maar ook grime en garage. Jazz beheerst ze tot in de puntjes.


So What's Next? website


Tickets

So What's Next opening night - vrijdag 2 november
So What's Next - zaterdag 3 november
So What's Next downtown - zondag 4 november
Combiticket opening night vrijdag 2 november & zaterdag 3 november
Combiticket zaterdag 3 november & downtown zondag 4 november
Passepartout So What's Next - 2, 3 & 4 november 

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie