So What's Next Downtown

zo 4
november

Tijdens de derde festivaldag van So What’s Next?, ontdek je het nieuwste opkomende talent uit de VS en Europa. Op diverse locaties in downtown Eindhoven spelen opvallende artiesten on the rise. Het festival presenteert enkele funky vertegenwoordigers van de levendige Londense jazzscene. Soulzangeres Poppy Ajudha is pas 22 maar heeft net zo’n doorleefd stemgeluid als Amy Winehouse. Supertalent op saxofoon en bandleider Nubya Garcia gebruikt invloeden uit gospel, soul en latin maar ook grime en garage. Jazz beheerst ze tot in de puntjes.

De aanstormende zangeres Madison McFerrin valt op met een geheel eigen sound van jazz, r&b en a capella-zang. De appel valt niet ver van de boom: ze is de dochter van die andere wereldberoemde McFerrin. Ook op zondag de trompettist met de laidback LA sound Josef Leimberg. Hij drukte zijn stempel op werk van Snoop Dogg, Erykah Badu, Robin Thicke, Kamasi Washington, Bilal en Kendrick Lamar, voordat hij in 2016 zelf debuteerde met ‘Astral Progressions’. Leimberg werkte ook samen met zangeres Georgia Anne Muldrow (Brainfeeder label van Flying Lotus), die net als hij afkomstig is uit de LA hiphop/soul/jazz scene en het publiek van zondag flink zal opzwepen.


Eerste namen zondag 4 november 2018 - So What’s Next? Downtown

Poppy Ajudha - Nubya Garcia - Josef Leimberg - Madison McFerrin - Georgia Anne Muldrow - Lawrence


Meer So What’s Next?


Vrijdag 2 november - So What's Next Opening night

So What’s Next? opent op vrijdag 2 november met het bijzondere project Songs of Joni Mitchell. Een ode aan de levende legende - die dit jaar 75 jaar wordt - door het Noordpool Orkest met speciale gasten Zara McFarlane, Ben van Gelder, Anna Serierse & Jorrit Westerhof.


Zaterdag 2 november – So What’s Next? in Muziekgebouw Eindhoven

Op zaterdag 2 november optredens van baanbrekende artiesten in Muziekgebouw Eindhoven met o.a. Avishai Cohen, die zich voor zijn persoonlijke en funky project ‘1970’ liet inspireren door de muziek uit zijn jeugd. Behalve bassist is hij leadzanger binnen deze band. Het hypnotiserende GoGo Penguin speelt akoestische elektronica en bewijst live waarom het een van de snelst groeiende acts uit de Britse jazzscene is. Met SFJAZZ Collective haalt So Whats Next? een all-star-formatie naar Eindhoven. Acht topjazzmusici bundelen hun muzikale krachten in één band en spelen met een hedendaagse sound nieuwe arrangementen van het werk van Herbie Hancock, Thelonius Monk, Horace Silver, John Coltrane en Stevie Wonder. Publieksfavoriet Jungle By Night presenteert een gloednieuw album op So What’s Next? en is de swingende afsluiter van de avond.


So What's Next? website


Tickets

So What's Next opening night - vrijdag 2 november
So What's Next - zaterdag 3 november
So What's Next downtown - zondag 4 november
Combiticket opening night vrijdag 2 november & zaterdag 3 november
Combiticket zaterdag 3 november & downtown zondag 4 november
Passepartout So What's Next - 2, 3 & 4 november

Tijdens de derde festivaldag van So What’s Next?, ontdek je het nieuwste opkomende talent uit de VS en Europa.

Bekijk onze thema's

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten