Kika Sprangers Young Vips Quartet

Blue Note Club Sessions

Kika Sprangers – saxofoon
Eric Brugmans – gitaar
Manuel Wouthuysen – toetsen
Danny van Ruitenburg – bas
Willem Romers – drums

za 22
december

 De afgelopen jaren tourde Kika Sprangers door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en met haar eigen werk op zak is het geen verrassing dat ze dit jaar werd uitgeroepen tot Young VIP! Met haar quintet komt ze naar Eindhoven voor een ongetwijfeld indrukwekkende set.

Saxofoniste Kika Sprangers rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af en presenteerde daarna haar ‘Large Ensemble’ gevolgd door haar eerste EP Leaves of Lily. Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met lyrische jazzlicks terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit het werk van uiteenlopende voorbeelden als Seamus Blake, Joshua Redman en Brad Mehldau.

Bekijk onze thema's

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten