za 22 dec ’18 16:00 uur

Kika Sprangers Young Vips Quintet

Blue Note Club Sessions

Kika Sprangers – sax
Eric Brugmans – guitar
Manuel Wouthuysen – keys
Danny van Ruitenburg – bass
Willem Romers – drums

za 22 dec ’18
16:00 uur
  • za 22 dec ’18
    16:00 uur
    Stadsfoyer
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De afgelopen jaren tourde Kika Sprangers door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en met haar eigen werk op zak is het geen verrassing dat ze dit jaar werd uitgeroepen tot Young VIP! Met haar quintet komt ze naar Eindhoven voor een ongetwijfeld indrukwekkende set.

Voor en na het optreden draaien de JazzJunkies.
De deuren gaan om 16:00u open. De live show start om 17:00u.

Saxofoniste Kika Sprangers rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af en presenteerde daarna haar ‘Large Ensemble’ gevolgd door haar eerste EP Leaves of Lily. Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met lyrische jazzlicks terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit het werk van uiteenlopende voorbeelden als Seamus Blake, Joshua Redman en Brad Mehldau.

Programma

In de reeks Blue Note Club Sessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazzscene wisselen elkaar af in een ongedwongen clubsetting.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie