za 29 sep ’18 16:00 uur

Tettero plays Eddie Harris & Les McCann

Blue Note Club Sessions

Folker Tettero - guitar
Dave Breidenbach - bass
Dirk Beets - trumpet
Peter Weissink - drums
 

za 29 sep ’18
16:00 uur
  • za 29 sep ’18
    16:00 uur
    Stadsfoyer
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het album Swiss Movement van pianist Les McCann en saxofonist Eddie Harris uit 1969 is één van de meest legendarische jazz albums aller tijden. De set werd destijds live opgenomen op het Montreux Jazz festival en bevatte onder meer de klassiekers You Got It In Your Soulness en Compared To What.

De weergaloze energie van die set en de grote klasse van beide muzikanten vormt de inspiratie voor gitarist Folker Tettero om met zijn band een respectvolle tribute te brengen aan beiden. Weliswaar in een andere muzikale set up maar dat geeft juist de ruimte om er een eigen touch aan te geven.

Programma

In de reeks Blue Note Club Sessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazzscene wisselen elkaar af in een ongedwongen clubsetting.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie