za 6 okt ’18 16:00 uur

Yuri Honing Quartet

Blue Note Club Sessions

Yuri Honing – tenor sax
Wolfert Brederode – piano
Gulli Gudmundsson – contrabass
Joost Lijbaart – percussion

za 6 okt ’18
16:00 uur
  • za 6 okt ’18
    16:00 uur
    Stadsfoyer
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De vorige keer dat tenorsaxofonist Yuri Honing met zijn kwartet te gast was bij Blue Note Club Sessions presenteerde hij zijn album Desire. Het was muisstil. Dit keer staat de compositie Goldbrun centraal; één lange compositie die uiteenvalt in zeven delen.

Honing componeerde het stuk uit bezorgdheid over de toekomst van Europa. Duitsland staat centraal in de muziek waarvoor hij zijn voorliefde voor Richard Wagner, voor Strauss en voor dichter Herman Hesse inzette. Dat levert opnieuw hemelse muziek op waarbij het samenspel tussen sax, piano, contrabas en slagwerk tot het uiterste wordt benut. Op plaat was het al een belevenis, live gespeeld krijg je er een extra dimensie bij. Dit is opnieuw muziek waar je eenvoudig weg niet doorheen gaat praten.

 

Programma

 In de reeks Blue Note Club Sessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazzscene wisselen elkaar af in een ongedwongen clubsetting.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie