Maestro Jules onthult

Romeo & Julia

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

wo 21
maart
  • wo 21 mrt
    20:15
    Grote zaal
    Geweest

Om 19.30 uur geeft Maestro Jules van Hessen een inleiding ter ere van de Dutch Happiness Week over geluk, ongeluk, liefde en muziek. De dirigent én meesterverteller weet alle haakjes over geluk en muziek op een mooie wijze te verbinden. En om het geluksgevoel compleet te maken, verloot hij een aantal 'hotseats' - plaatsen óp het podium tússen de orkestleden - onder de bezoekers. Klik hier om meer te lezen over de Dutch Happiness Week.

Klassiek voor beginners

Voor iedereen die wel eens wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist, en voor iedereen die wil mee maken hoe een dirigent met zijn orkest een partituur in muziek omzet. Voor de pauze ontrafelt Maestro Jules van Hessen op geheel eigen wijze de geheimen achter het meesterwerk. Na de pauze hoort u het complete stuk.

Maestro Jules onthult vanavond Tsjaikovski’s fantasie-ouverture Romeo en Julia. Als er iemand wist wat onmogelijke liefde inhield, was het wel de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Geen wonder dat hij zich graag liet inspireren door het liefdesdrama van Shakespeare. Zijn romantische muziek over Romeo en Julia betekende het begin van zijn roem ook buiten Rusland.

Verwachte eindtijd: 22:30 uur

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten