All'Opera

De mooiste opera melodieën

Symfonie orkest eindhoven & Philips' Philharmonisch Koor

Quentin Clare en Beni Csillag, dirigenten
Sarah Helsby Hughes, sopraan
Sophia Patsi, mezzosopraan
Nick Sales, tenor
Pieter Hendriks, bas/bariton.

zo 30 sep ’18
14:15 uur
  • zo 30 sep ’18
    14:15 uur
    Grote zaal
    Geweest

Twee top-amateurmuziekgezelschappen uit Eindhoven laten zich nu eens van hun ‘lichte en luchtige’ zijde zien. Het Symfonieorkest Eindhoven en het Philips’ Philharmonisch Koor zorgen ervoor dat u – met de kwaliteit die u van hen gewend bent – kunt genieten van een groot aantal prachtige en bekende opera-melodieën. En bij zoiets horen uiteraard de beste solisten!

De hoofdmoot van het programma bestaat uit vocale werken, waarbij solisten, koor en orkest kunnen schitteren. Daarnaast zal het orkest in enkele instrumentale stukken laten zien (en horen!) wat ze in haar mars heeft. Op het programma staan hoogtepunten ui het opera-oeuvre van Mozart, Puccini, Bellini, Bizet, Wagner en, natuurlijk, Verdi. En om enkele melodieën te noemen: Zauberflöte (ouverture), Torreador, het Slavenkoor, het Zigeunerkoor, Barcarolle. Rode draad in het programma is, zoals altijd bij opera: hartstocht, liefde en drama. U mag zich dan ook verheugen op een middag vol emotie, maar bovenal een middag vol plezier.


Het geheel staat onder leiding van de dirigenten Béni Csillag en Quentin Clare. De solisten zijn een internationale top-parade uit de operawereld: Sophia Patsi (sopraan), Sarah Helsby Hughes (mezzosopraan), Nick Sales (tenor) en Pieter Hendriks (bas/bariton).

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie