Koning Eenvoud - Grieg

Vriendentafel met Micha Hamel
wo 24 okt ’18
20:30 uur
  • wo 24 okt ’18
    20:30 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Al het geniale is eenvoudig. Na in zijn kindertijd en aan het conservatorium stevig onderwezen te zijn in diverse compositietechnieken legde de Noorse componist Grieg zijn professionele oor te luisteren bij de volksmuziek. Op zoek naar een zuivere taal vol zeggingskracht goot hij zijn vondsten in eenvoudige vormen, die inmiddels anderhalve eeuw met gemak de tand des tijds doorstaan. Waar Grieg klinkt, springen de harten open, en het is nog niet zo gemakkelijk om aan te wijzen hoe hij dat klaarspeelt.

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven regelmatig op woensdagavond een gratis lezing, gegeven door muziekexperts. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. 


De vriendentafels beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van Russisch Nationaal Philharmonisch Orkest met Nikolai Tokarev op di 30 oktober.

 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie