Händels Messiah – Hallelujah!

Vriendentafel met Thiemo Wind
wo 21
november
  • wo 21 nov
    20:30
    Meneer Frits
    Geweest

Georg Friedrich Händel zat financieel en mentaal ongeveer aan de grond toen hij in 1741 zijn oratorium Messiah componeerde. De wereldpremière in Dublin was meteen een daverend succes. Sindsdien is dit oratorium nooit meer weg geweest uit de concertzalen. Hoe is deze immense populariteit te verklaren? En hoe kan het dat de tand des tijds er niet aan geknaagd heeft? Dat ene beroemde Hallelujah-koor kan de oorzaak niet zijn, zou je zeggen. Is hier meer aan de hand?

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven regelmatig op woensdagavond een gratis lezing, gegeven door muziekexperts. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt.


De vriendentafels beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van Händels Messiah door Akademie für Alte Musik Berlin Windsbacher Knabenchor op za 15 december.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten